Αρχική Σελίδα

Καλώς ήλθατε στον ιστότοπο του  ΠAνελλήνιου Συλλόγου Διδακτόρων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΠΑ.Σ.Δ.Ι.Δ.Α.Χ. - Α.Ε.Ι.)

Μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν όλοι οι κάτοχοι Διδακτορικού διπλώματος, υπάλληλοι των Α.Ε.Ι. με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ.. 

 

Ο Σύλλογος αναγνωρίστηκε με την 2171/16-3-2010 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Στόχοι του συλλόγου.

Βασικός στόχος είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των Διδακτόρων ΙΔΑΧ των ΑΕΙ, και ιδιαίτερα του επιστημονικού τους έργου.

Με την σημερινή κατάσταση, το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των συναδέλφων μας δεν αναγνωρίζεται, διότι συμπεριλαμβάνονται στο διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ.

Στόχος μας είναι αυτό να αλλάξει, στα πλαίσια μίας γενικότερης αναδιοργάνωσης των κλάδων προσωπικού των ΑΕΙ και ιδιαίτερα του κλάδου ΕΕΔΙΠ, που με τα σημερινά δεδομένα είναι ο κοντινότερος στο έργο που επιτελούμε.

Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ (Ν.4009/11). Με βάση τις προβλέψεις του στα άρθρα 29 και κυρίως 79 δίνεται η  δυνατότητα ένταξης των Διδακτόρων ΙΔΑΧ στα ΑΕΙ στον κλάδο των ΕΔΙΠ. Οι προσπάθειες του ΠΑΣΔΙΔΑΧ το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούν στην ταχύτερη δυνατή εφαρμογή των προβλέψεων αυτών του νόμου.

 

Διαδικασία Ένταξης στον ΠΑΣΔΙΔΑΧ

  1. Κατεβάστε το υπόδειγμα αίτησης από εδώ
  2. Συμπληρώστε την αίτηση με τα στοιχεία σας
  3. Στείλτε την αίτηση στο e-mail του συλλόγου "pasdidax <στο> gmail.com"

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής στο σύλλογο μπορείτε να διαβάσετε το forum εδώ (χρειάζεται ηλεκτρονική εγγραφή):

http://pasdidax.freeforums.eu/t15-topic